HUIS&PAARD 
het betaalbare woningcomplex voor paardenbezitters- en liefhebbers

DICHTBIJ STAD EN NATUUR
Veel paardenbezitters wonen in de stad of in een dorp terwijl hun paard op stal staat bij een boer of manege. Zij willen graag dichterbij hun paard wonen maar wel in een betaalbare woning en in de buurt van de bewoonde wereld. Bovendien moet er de mogelijkheid zijn om zo de natuur in te rijden. Huis&Paard biedt hiervoor de oplossing: een buurtje speciaal voor paardenliefhebbers. Het is een complex van woningen, stallen en weides waar paardeneigenaren gebruik kunnen maken van gedeelde voorzieningen zoals een weide, een bak en mestopslag. Een groot deel van de kosten worden op deze manier gedeeld. Een ander voordeel is dat tijdens afwezigheid (vakantie en dergelijke) de zorg voor het paard door bevriende buren gedaan kan worden. Het wordt een plek waar alle stedelijke voorzieningen in de buurt zijn (scholen, winkels, werk) en waar je met je paard de natuur in kunt. 

KRACHT VAN DE GROEP
Huis&Paard wordt gerealiseerd via het principe van Collectief Opdrachtgeverschap. Enthousiaste paardenbezitters en -liefhebbers die deze specifieke woonwens hebben vormen samen het collectief. Met dit collectief worden gemeentes en overheden benaderd, wordt bedacht wat de verschillende woonwensen zijn en welke voorziening voor de paarden moeten worden gerealiseerd. Het collectief vormt een kopers- en/of huurdersvereniging die de opdrachtgever zal zijn voor de architect en de aannemer. Veel gemeentes zijn op dit moment geïnteresseerd in projecten met Collectief Opdrachtgeverschap. Het is een goed alternatief voor de eentonige woningbouw van projectontwikkelaars. Als gemeente kunnen ze daarmee goede sier maken: bijzondere woonvormen voor bijzondere mensen. Uiteraard wordt dit project gerealiseerd in een gemeente waar de leden van het collectief willen wonen en waar voldoende ruimte is. 

VOOR ALLE WOONWENSEN
Het grootste voordeel van Collectief Opdrachtgeverschap is dat je jouw specifieke woonwensen kunt realiseren. Iedereen in het collectief mag zelf bepalen hoe hij of zij gaat wonen. Wij begeleiden het gehele proces en inventariseren alle wensen. Afhankelijk hiervan kan het een buurtje worden van vrijstaande woningen en rijwoningen rondom een weide voor de paarden. Of het worden appartementen in een comfortabel gebouw met de stallen onderin. Uiteraard kan het ook een combinatie worden van al deze woonvormen. Dat zal allemaal afhangen van de samenstelling van de groep, de woonwensen en financiële mogelijkheden. In de plannen kan ook rekening gehouden worden met het principe van Paddock Paradise als daar binnen de groep interesse voor is. 

STARTERS OP DE WONINGMARKT
Wij gaan dit project ontwikkelen voor starters: mensen die voor het eerst een woning kopen en voor mensen die zich geen boerderij of villa met grond kunnen permitteren. Oud en jong, gezinnen en alleenstaanden, iedereen is welkom. Binnen dit project zijn verschillende prijsklassen mogelijk. Het is natuurlijk nog onbekend wat de grondprijs zal zijn voor de woningen, stallen en de weide. Daar hangt veel van af. Onze intentie is om appartementen te realiseren vanaf € 175.000,- vrij op naam. 

TREKKERS GEZOCHT
Voor dit project is vanuit het hele land interesse geuit. Wij zijn nu op zoek naar 5 - 10 bewoners waarmee wij de plannen verder gaan uitwerken. Zij committeren zich aan het project en vormen de basis van het collectief. Wij begeleiden het hele proces en zorgen dat alle wensen in de ontwerpen worden opgenomen. Wil jij wonen in vrijheid samen met jouw paard en gelijkgestemde buren? Meld je dan aan.