EEN KAST VAN EEN HUIS
De gevels van dit huis zijn ontworpen als een meubel. De dikte van de gevels is zodanig opgerekt, dat een ruimte wordt gevormd, die als overgang kan worden opgevat tussen binnen en buiten. Binnen dit meubel -"de gevelkast"- kunnen alle specifieke , persoonlijke woonwensen worden opgenomen: bergruimten, een kattenluik, een hondenhok, een boodschappenliftje voor ontbijt-op-bed, een openhaard, een erker, een balkon, wastafels, geintegreerde verwarming, een kleding luchtkast, etcetera.
De plattegrond van het huis is hierdoor verder eenvoudig. De functies van de kamers zijn uitwisselbaar. De keuken kan ook aan de straat of op de verdieping worden geplaatst. Een verdieping kan naar behoefte worden opgedeeld of open gelaten. Het huis is levensloop bestendig. Door de inrichting van de gevelkast te veranderen, wordt een keuken een kantoor, of een slaapkamer wordt atelier.
Van buiten is de diepte van de gevelkast al afleesbaar. Ramen liggen afwisselend in het vlak van de buitengevel of verdiept, in de binnengevel. Zo ontstaan erkers en balkons. De voorgevel krijgt een accent door een kroonlijst met nestkasten.

IdeeŽnprijsvraag 'Wonen Op Niveau'
Opdrachtgever: Projectbureau Wederopbouw Roombeek
team: Laura Weeber, Pia Kronberger
Ontwerp: 2004