BONIFACIUS ALPHEN A/D RIJN
Het Bonifaciusterrein zal een verbindende schakel vormen tussen de nieuwe ontwikkelingen van het stadshart van Alphen aan den Rijn en de ontwikkelingen in het stationsgebied.
Langs deze route ontstaat een groene voetgangerszone, met waterpartijen, aansluitend op het plantsoen met de grote beuken aan het Stadhuisplein.

SCHOOL
De Basisschool, die op dit moment in een monumentaal pand op deze locatie is gevestigd, krijgt op het terrein een nieuw gebouw met gymlokaal. In het oude schoolgebouw kunnen 29 studio appartementen worden gerealiseerd. Het terrein kan verder worden verdicht met 22 nieuwe woningen op een parkeergarage in het bouwblok en 24 woningen is een vrijstaand appartementengebouw.

BOUWBLOK
Nieuwe woonbebouwing vormt met het bestaande schoolgebouw en het oude parochiegebouw een gesloten bouwblok, waarin afgeschermd de privé tuinen en een collectieve binnentuin liggen. Dit bouwblok is weer onderdeel van een herkenbaar stedelijke structuur, waarin ook de Bonifacius kerk en één van de gebouwen aan het Stadhuisplein is opgenomen.

STUDIOWONINGEN
De voorgevel en dakvorm van de Bonifaciusschool, aan de Paradijslaan, zijn beeldbepalend. Aan de straatzijde worden de monumentale raampartijen van de voormalige schoolklassen gebruikt om bijzondere studiowoningen te realiseren. Deze woningen hebben een grote en hoge woonkamer en een bijzondere split-level plattegrond.

Studie herstructurering Bonifaciusterrein
Opdracht: ABB Ontwikkeling
team: Laura Weeber, Govert Gerritsen, Lya Andriany
Ontwerp: 2007

abbbouwgroep.nl